Blog

Hvad er en tekstilvoksdug

Hvad er en tekstilvoksdug?

En tekstilvoksdug er en dug, der er lavet af stof, som er belagt med et eller flere lag akrylcoat. Fordelen ved en dug, der er behandlet med akrylcoat, er, at coaten forhindrer pletter i at trænge ind mellem tekstilet fibre. Overfaldebehandlingen sikrer nemlig, at vand og væske afvises. Med andre ord: denne overfladebehandling gør, at tekstilet er vandtæt. Nogle tekstilvoksduge er desuden behandlet med teflon, der er en tilført coat ovenpå akrylcoaten. Denne teflon har en antiplet-funktion, der gør din tekstilvoksdugs overflade mere beskyttet og modstandsdygtig overfor vand og væsker.

Ligner en tekstilvoksdug en stofdug?

En tekstilvoksdug ligner en stofdug til forveksling. Det betyder, at når tekstilvoksdugen lægges på et bord, vil folderne draperes og falde på en naturlig måde i modsætning til eksempelvis en PVC-voksdug. Tekstilets udseende og stoflige egenskaber bevares på trods af, at tekstilet er akrylcoated. Stort set alle tekstiler kan belægges med en overfladebehandling af acrylcoat. Det være sig polyester, lærred, bomuld mm. Overfladen på en tekstilvoksdug fremtræder mat, og den skinner ikke blankt som en traditionel voksdug: Tekstilvoksdugen bevarer sit stoflige udseende.

Kan en tekstilvoksdug vaskes?

Tekstilvoksduge behøver ikke at blive vasket i vaskemaskinen. Nogle tekstilvoksduge kan vaskes ved 30 grader eller med koldt vand. Andre tekstilvoksduge anbefales det dog ikke at vaske. Hver gang du vasker din tekstilvoksdug, slider du på det akrylcoatede materiale, som din dug er behandlet med. Derfor bør du ikke vaske din tekstilvoksdug. Du kan i stedet rengøre din tekstilvoksdug med en klud opvredet i sæbe og vand. Eftersom tekstilvoksduge er overfaldebehandlet, anbefales det ikke at bruge skyllemiddel eller tørretumbler. Tekstilvoksduge bør ikke stryges.

Skriv et svar