Blog

Praktiske tekstilvoksduge

Tekstilvoksduge skal ikke vaskes

Det nemmeste ved tekstilvoksduge er, at de  ikke skal vaskes hele tiden. Tekstilvoksduge kan rengøres nemt og hurtigt med en opvredet eller fugtig klud. Det eneste, du behøver, er lidt sæbevand, og så er din dug så god som ny.

Til sammenligning skal en stofdug vaskes i vaskemaskinen og stryges for at blive pæn igen. De fleste af os har oplevet, at pletter på en stofdug er permanente.  Pletter på en stofdug opstår,  fordi fibrene i  tekstilet farves, og herefter kan farven ikke fjernes. 

Tekstilvoksduge er vand- og væskeafvisende

Tekstilvoksduge er lavet af stof, hvis overflade er behandlet med en akrylcoat. Denne akrylcoat gør, at tekstilvoksdug er vand- og væskeafvisende. Akrylcoaten er en beskyttende kappe, der ligger oven på stoffets fibre. Tekstilvoksduge kan derfor tåle at blive spildt på, uden at det påvirker tekstilvoksdugens udseende.

Den vand- og væskeafvisende akrylkappe kan dog blive beskadiget, hvis væsker får lov at ligge på tesktilvoksdugen i en længere tid. Derfor skal man, så snart der bliver spildt på en tekstilvoksdug, tørre tekstilvoksdugen af med en fugtig klud for at forhindre, at væsker trænger gennem akrylkappen ned i tekstilvoksdugens fibre.

Tekstilvoksduge skal ikke stryges

Tekstilvoksduge holder sig glatte og uden folder. Det er derfor unødvendigt at stryge dem. Desuden tåler den akrylcoat, som tekstilvoksduge er belagt med, ikke høje temperaturer. Strygning er unødvendigt. Rul i stedet din tekstilvoksdug op på et rør, når den ikke er i brug.

En tekstilvoksdug beskytter dit bord

En tekstilvoksdug beskytter dit bord mod vand og væsker, hvilket er en stor fordel, hvis du har et bord der er lavet af træ, hvor vandmærker ofte er synlige. En tekstilvoksdug beskytter også mod ridser og mærker på dit bord.

Skriv et svar